top of page
Bøthuns Bokverksted - Barkåker.jpg

VELKOMMEN TIL BØTHUNS BOKVERKSTED 

- ET LEVENDE BOKBINDERI PÅ BARKÅKER.

 

Har du noen gang opplevd å holde i en håndinnbundet bok?

En håndinnbundet bok er en unik gjenstand, hvor du kan se spor etter bokbinderens hånd og verktøy.

En tekst kan bli opphøyd av av et elegant bokbind og eksklusive materialer som skinn, marmorert papir og gulldekor. Bøker som skal leses mange ganger og bli holdt i utallige leseres hender, trenger derimot en mer funksjonell og solid innbinding.

Noen bøker er så høyt elsket at de er lest i filler av flere generasjoner i en familie, og trenger sårt å bli restaurert, bundet om eller få en spesial tilpasset eske slik at nye familiemedlemmer kan få glede av bokskattene.

Uansett om du er en bibliofil boksamler, jobber på arkiv eller bibliotek, har en kjær og utslitt bok, eller simpelthen er så fornøyd med en tekst du har arbeidet lenge med, trenger du en bokbinders hjelp. Bokbinderen kan hjelpe deg med å formidle, binde inn og ta vare på bøkene dine

Mange tror at bokbinderhåndverket er bortimot utdødd, men siden 2003 har jeg drevet Bøthuns Bokverksted. Her holdes gamle håndverkstradisjoner stolt i hevd, men samtidig kan man se hvordan håndinnbundne bøker også kan få en moderne utforming.

Helt siden jeg var barn har jeg vært omgitt av bøker. Med foreldre som var bokhandlere, vokste jeg opp i et hjem med fulle bokhyller opptil taket. Min kjærlighet til bøker, i tillegg til et ønske om å skape noe med mine hender, har gjort det bortimot uunngåelig for meg å bli bokbinder.

I 1996 reiste jeg på folkehøyskole i Leksand i Sverige for å lære faget, før jeg ble lærling på Universitetsbiblioteket i Oslo. Jeg tok svennebrev i 2000, og har siden da arbeidet med bokbinderfaget.

 

Ved siden av drift av bokbinderiet, har jeg tatt kunst og håndverkslærerutdanning. I denne utdannelsen har jeg hatt blant annet både kunsthistorie og fargelære. Fag som er viktig å ha for og sikre kvaliteten i arbeidet.

Videre har jeg holdt bokbinderkurs på Raulands Akademiet, Aftenskolen i Tønsberg og undervist i faget på Steinerskolen i Vestfold.

Jeg holder også en del kurs på Tegnerforbundet og er gjestelærer på Kunsthøgskolen i Oslo.

 

Bruk gjerne kontaktskjema under og send meg en melding,
hvis du lurer på noe.

Takk for innsendingen din!

bottom of page